П`ятниця, 26.04.2024, 07:00
Вітаю Вас Гість | RSS

1

Главная » 2014 » Квітень » 7 » Вшанували пам'ять визволителів
20:18
Вшанували пам'ять визволителів

 

В п’ятницю, 28 березня, Миколаїв святкував 70-у річницю з Дня визволення міста від фашистських загарбників. У цей день Миколаївці вшановують пам'ять про подвиг воїнів 68 десантників під керівництвом К. Ольшанського. Це вони ціною свого життя звільнили наш рідний край та здобули велику перемогу!

Крім традиційних промов та привітань, всім присутнім на площі Ольшанців було представлено театралізоване свято, в якому головними діючими особами були актори, виконуючі ролі воїнів-визволителів.

З урочистою промовою на святі виступив Миколаївський міський голова Юрій Гранатуров. Він сказав: «Не можна не згадати тих, хто зробив все і навіть більше, щоб маленькі діти сьогодні росли щасливими під мирним небом».

Всіх присутніх привітав ветеран Великої Вітчизняної війни Дмитро Іванець. Він безпосередньо приймав участь у визволенні міста.

Особливо хвилюючої була промова гості-дочки Герою Радянського Союзу Абубачира Чуц, який героїчно загинув під час визволення Миколаєва та був похований у братській могилі меморіального комплексу.

Після урочистої церемонії всі присутні прийняли участь у покладанні квітів до Вічного вогню та пам’ятника Ольшанцям. Вічна слава героям!

 

 

Просмотров: 411 | Добавил: dnzmvputd | Рейтинг: 4.0/1
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Меню сайта
    Поиск