П`ятниця, 26.04.2024, 08:35
Вітаю Вас Гість | RSS

1

Главная » 2014 » Жовтень » 28 » «Він, Вона та Щастя…»
19:58
«Він, Вона та Щастя…»

Просвітницький тренінг з такої тематики  пройшов нещодавно у закладі  за участю практичного психолога Рожко А.В. та студенток п ятого  курсу  навчально-наукового інституту психології Миколаївського Національного університету імені В.О. Сухомлинського . Захід проводився серед учнів  першого курсу – майбутніх перукарів.  Мета: познайомити учасників, сприяти згуртованості  групи та створенню комфортної атмосфери для успішної роботи. А головна мета такої зустрічі - краще пізнати себе, ознайомитись зі стилями сімейного виховання та умовами успішного виховання у сім’ї, виробити єдину лінію у сімейному вихованні.

Адже  учні – молоді дівчата, це потенційні батьки у майбутньому. Тому виправданими  є тема тренінгу та вислів О. Уальда, що «найкращий спосіб зробити  дітей хорошими, це зробити їх щасливими».

На допомогу присутнім  було запропоновано виконання різних завдань та вправ за програмою «Усвідомлене та відповідальне батьківство», яка затверджена Департаментом освіти, науки та молоді Миколаївської облдержадміністрації, Миколаївським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти та Міністерством освіти і науки України.

Учні ознайомились з правилами роботи в групі. Після цього, активно та завзято приймали участь у вправах знайомства, мозковому штурмі, міні-лекції, рольовій ігрі. Конкретизували  три альтернативні шляхи  у вихованні дитини  та їх можливі наслідки. Було запропоновано прийняти участь у  практичних уроках з подальшими  висновками. 

На прикінці зустрічі  учні зробили висновок - усвідомлення:  приймати та сприймати дитину – значить любити її не за те, що вона красива, розумна, здібна, відмінниця, помічниця, а просто так, за те, що вона є! Тому що діти самі по природі своїй - радість та щастя! Адже прописною педагогічною істиною залишається  ствердження: «Виховання – це не значить говорити дітям  гарні слова , наставляти їх, а насамперед -  самому жити по-людськи!»

Просмотров: 404 | Добавил: dnzmvputd | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Меню сайта
    Поиск