П`ятниця, 29.03.2024, 01:05
Вітаю Вас Гість | RSS

1

Главная » 2016 » Квітень » 27 » Природа не прощає помилок!
22:21
Природа не прощає помилок!

   Тридцять  років минуло від дня, з якого розпочалось нове літочислення для України й всього людства.

   26 квітня 1986 року, на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції прогримів вибух, який сколихнув увесь світ. Страшна звістка про катастрофу в Чорнобилі облетіла всю планету. Оспіваний мирний атом, здавалося б, приручений і покірний, вийшов з-під влади людини, вивергаючи на земну поверхню вогненне нутро - незриму отруту радіації.

 

  Першими жертвами катастрофи стали атомники й пожежники. Посмертно багатьох нагородили орденом Пошани. А правильніше б було – орденом Пам’яті. Пам’ять наша про героїв існує, зберігається. Як карбується незабутністю все, позначене крилом чорнобильської біди. Нехай сумний сполох чорнобильської пам'яті відгукнеться нагадуванням і немеркнучої скорботою для нинішніх і наступних поколінь.

   Катастрофа нагадала про відповідальність людини за плоди її діяльності й глобальність можливих трагічних наслідків у разі забуття.

 
 

  Людство перед чорнобильською бідою зрозуміло свою незахищеність і необхідність консолідації й взаємодопомоги. Чорнобиль став німим докором минулого, грізним попередженням людству й болючою живою раною  матінки-землі.   Чорнобильська трагедія заставила замислитись над альтернативними засобами використання природних джерел енергії, таких, як енергія сонця і вітру.

 

Не залишилися осторонь від вшанування пам'яті чорнобильців  й учні нашого навчального закладу. Вони взяли участь у мітингу-реквіємі та покладанні квітів до пам’ятника «Скорботний Ангел Чорнобиля». По завершенню мітингу у небо взлетіли голуби.

   А група фотографів відобразила миколаївців в цей скорботний день, намагаючись якомога точніше передати настрій і почуття людей.

   Чи можемо ми сказати, що небезпека минула, що відчуття тривоги  нас більше не турбує? Будьмо пильними!

   Адже все залежить від нас!!!

Просмотров: 364 | Добавил: dnzmvputd | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Меню сайта
    Поиск