Четвер, 18.04.2024, 21:17
Вітаю Вас Гість | RSS

1

Главная » 2014 » Лютий » 7 » 2014 рік - рік Тараса Григоровича Шевченка
03:06
2014 рік - рік Тараса Григоровича Шевченка

Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття,

І голос твій нам душі окриля.

 Встає в новій красі, забувши лихоліття,

Твоя, Тарасе, звільнена земля!

Василь Симоненко.

Минуло 200 років від дня народження  Т.Г.Шевченка – славного сина українського народу, але й нині його слово живе серед нас. Адже саме він відкрив світові національне буття українців, виконавши тим самим свою історичну місію генія і національного пророка. Поет відстояв честь свого народу і вказав йому шляхи подальшого буття. Тому, безперечним є те, що сьогодні, коли відбувається духовне відродження національної культури і освіти, всі повинні глибше відкривати для себе його творчу скарбницю,  яку неможливо повторити.

Популяризація творчості Тараса Шевченка серед сучасного молодого покоління, представлення літературно-художньої спадщини митця у всій її багатогранності, пронизаності великою національною ідеєю та наповнюваності високим духовним змістом є важливим і актуальним напрямом діяльності педагогів навчального закладу.

Т. Шевченко – не лише геніальний поет українського народу. Вінйого сумління, совість, бунтівний розум і одночасно його ніжне щире серце, сповнене великої любові і безмежного страждання. Ось чому його люблять і шанують усінезалежно від віку, естетичних уподобань, ідеологічних позицій.

Тарас Шевченко є для нас образом людини-правдошукача, людини творчої,непересічної у своєму поетичному й художньому таланті, людини наполегливої у досягненні своєї мети, справжнього поета-патріота, який кожен свій поетичний рядок-думу присвячував рідній землі, рідному українському читачеві. Це справжній приклад для прийдешніх поколінь, приклад вірного служіння своїй Батьківщині.


Указом Президента України 2014 рік оголошено Роком Тараса Григоровича  Шевченка.


З метою вшанування 200-ї річниці з дня народження Т. Г. Шевченка і розширення знань учнів про внесок Кобзаря у світову та національну культуру та мистецтво, виховання патріотичних почуттів  організувати та провести на базі бібліотеки наступні виховні заходи:

  • ·     «Тебе своїм сучасником звемо» Тематична виставка літератури.

  • ·     «Тарас Шевченко – гордість і слава України» Мультимедійна презентація для учнів закладу.

  • ·     «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття…» Літературна світлиця до творчості Т. Г. Шевченка для працівників закладу.

  • ·     «Шевченківський ярмарок» Дефіле – перегляд керамічних виробів українського побутового вжитку та вишивки.

  • ·     «Художній світ Кобзаря» Ілюстративна виставка малюнків.

  • ·      «Шляхами великої долі» Бібліографічний огляд літератури.

  • ·     «Свята спадщина Кобзаря» Тематично-інформаційний стенд.

  • ·     «Чи знаємо ми Кобзаря?» Бліц-анкета користувачів бібліотеки.
Просмотров: 718 | Добавил: dnzmvputd | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Меню сайта
    Поиск